Thursday, April 21, 2011

IT-afdelingen vooral bezig met compliance (Infosecurity.net)

20-04-2011 - IT-afdelingen zijn steeds vaker bezig met het oplossen van zaken die zich buiten de computerruimte afspelen. Vooral compliance neemt veel tijd in beslag. Dit constateert de beroepsorganisatie ISACA in een onderzoek.

Branche: Automatisering
Volgens de Information Systems Audit and Control Association (ISACA), een beroepsorganisatie voor onder andere IT-managers, IT-beveiligingsspecialisten, audit-specialisten en IT-vezekeringsspecialisten, zijn IT-adelingen steeds vaker voornamelijk bezig met zaken die buiten de algemene beheertaken zich afspelen. Vooral reguleringswerkzaamheden, zoals compliance, governance en beveiligingsbeheer, een enorme druk op het huidige IT-personeel. Volgens ISACA komt dit doordat het aantal wettelijke regels toeneemt door meer gevallen van gegevendiefstal en de opkomst van nieuwe technologie als cloudcomputing en het gebruik van persoonlijke mobiele devices op de werkvloer. In de toekomst zullen juist cloudcomputing, mobiel devicebeheer, virtualisatie en business intelligence veel van de IT-beheerders gaan eisen.

Management
In hetzelfde onderzoek breekt ISACA ook een lans voor het beter profileren van IT-afdelingen ten opzichte van het algemene management. Volgens het gehouden onderzoek denken algemene managers dat IT-afdelingen nog in een van de zakelijke kant van het bedrijf afgesloten omgeving werken. De ISACA-leden geven op hun beurt aan dat het algemeen management vaak weinig leiding geeft aan een strategie voor het beschermen van de ICT. Volgens een meerderheid, tachtig procent, van de onderzochte ISACA-leden ziet een dergelijke strategie als het grootste belang voor een bedrijf of organisatie. Ook op het gebied van disaster recovery zouden algemene managers meer betrokkenheid moeten tonen. Meer dan 87 procent van de ISACA-leden geeft aan dat hun algemeen management weinig initiatief toont voor het in werking houden van de belangrijkste IT-functionaliteit tijdens een crisissituatie.

No comments:

Post a Comment