In januari 2015 heeft de Informatiebeveiligingsdienst voor gemeenten (IBD) een uitgebreide brochure uitgegeven over de wenselijkheid van het implementeren van een Informatiebeveiliging Management Systeem (ISMS).
In navolging van gemeenten als Den Haag, Velsen, Helmond, Edam-Volendam, hebben nu ook de gemeenten Almere, Landgraaf en Waalwijk gekozen voor het implementeren van een ISMS. Om deze implementaties structureel te borgen in hun organisaties, hebben deze gemeenten gekozen voor het ISMS Control Framework van key2control.
Jeroen Blok, Concern Information Security Officer van de gemeente Almere: “Met een ISMS ben ik continu aantoonbaar in control op het proces van informatieveiligheid. Daarmee borgen we niet alleen de processen maar met name ook bewustwording en commitment bij het management en onze medewerkers.”
Arie Hartog, algemeen directeur van key2control is zeer verheugd met het besluit van de gemeenten Almere, Landgraaf en Waalwijk. “Het is nadrukkelijk ons doel om gemeenten te ondersteunen in het verhogen van de kwaliteit van hun informatiebeveiligings- en privacy processen. Het is dan ook goed om te zien dat steeds meer gemeenten besluiten een ISMS in te zetten en daarbij gebruik maken van het ISMS Control Framework van key2control.”
Voor meer informatie over het ISMS Control Framework kunt u contact met mij opnemen via LinkedIn of telefonisch: 06 - 575 99 235.